Tack för i år, vi ses på

Karlskrona Skärgårdsfest

30 juli – 4 aug 2024

Mitt i skärgården.
Bland klippor, kobbar & skär.

Karlskrona Skärgårdsfest 2023 äger rum den 1 – 6 augusti och det mesta är gratis under festens dagar. Men med ett festpass bjuds du på kroppkakor under onsdagens invigningskalas, entré till alla konserter på Stortorget under torsdagen, fredagen och lördagen samt en rad andra erbjudanden och rabatter. Håll utkik! Mer info, programpunkter och aktiviteter släpps löpande.

Hamnfesten i Kristianopel inställd!

Tyvärr måste vi meddela att Skärgårdsfestens final i Kristianopel ställs in. Väderprognosen visar ihållande regn och kraftiga vindar och det blir därför svårt att genomföra planerade programmet. Allsångsgudstjänsten kommer dock genomföras klockan 12.00 i kyrkan.

Vi jobbar på en lösning för att kunna genomföra dagens biovisning som är planerad till klockan 18:00 i Kristianopel.

För er som är i centralare delar av Karlskrona så går det att uppleva guidade turer och en fantastisk fotoutställning i Hoglands Park.

Håll er uppdaterade via våra sociala medier. Läs mer på webben!

Benjamin Ingrosso

4 augusti – Stora Scen – 22:00

500 miljoner streams, 12x platinum, och 13x guldsinglar…

Carola

5 augusti – Stora Scen – 22:00

40 år efter succén med Främling, och 40 år efter att hon satte det fortfarande aktuella publikrekordet för Stortorget, återvänder Carola till Karlskrona. Sedan starten på sin karriär har Carola varit Sveriges mest gnistrande intergalaktiska superstjärna med en helt unik glow! Förbered er på en explosiv show i schlagerns och popens tecken!

Hov1

4 augusti – Stora Scen – 00:00

Över 1 miljard streams. 13 låtar har gått direkt in på Spotifys Top 50. Nominerade till 3 Grammis, vunnit 7 Rockbjörnar och fått 6 utmärkelser av P3 Guld. HOV1 är ett av landets absolut största band och år efter år ett av de mest önskade till Karlskrona Skärgårdsfest! Värm upp stämbanden i god tid inför garanterad allsångs-vibe över hela Stortorget!

Miss Li

3 augusti – Stora Scen – 20:30

De senaste åren har hitsen kommit på löpande band för Miss Li, som kommit att bli en av våra största artister. Med låtar som ’Komplicerad’, ’Instruktionsboken’ och ’Hälsa Gud’ kommer hon få Stortorget att gunga som aldrig förr! Den 3 augusti ser vi Miss Li med sitt magiska band på Karlskrona Skärgårdsfest!

Hooja

5 augusti – Stora Scen – 20:00

Den senaste tiden har det rått total Hooja-feber i Sverige. Sedan den maskerade duon bestående av Hooja och DJ Mårdhund släppte förra årets partystänkare nummer ett har fyra frukter varit på var hens tunga, både ung som gammal! Superhiten ’Banan, Melon, Kiwi & Citron’ har på kort tid streamats över 25 miljoner gånger och duon belönades som ’Årets Grupp’ på P3 Guld-galan. Den 5 augusti är det dags att plocka fram scooteroverallen och skidglasögonen när Hooja intar Karlskrona Skärgårdsfest!

Thomas Stenström

3 augusti – Stora Scen – 22:30

Med moderna klassiker som ’Slå mig hårt i ansiktet’ och ”Ser du månen där du är ikväll’ var det inga problem för Uddevallasonen Thomas Stenström att sälja ut både Avicii Arena och Scandinavium under 2022. Den 3 augusti blir det total allsångsfest med Thomas Stenström på Karlskrona Skärgårdsfest!

Daniela Rathana

4 augusti – Stora Scen – 20:00

2022 blev året när Daniela Rathana var på allas läppar. Med ett hyllat debutalbum i ryggen sågs hon bl.a dela scen med Molly Sandén under dennes arenaturné, och under hösten blev hon Daniela med hela svenska folket i och med sin medverkan i Så Mycket Bättre och en odödlig tolkning av Nordmans ’Vandraren’. Den 4 augusti ser vi Daniela Rathana med sitt grymma band på Karlskrona Skärgårdsfest!

Moneybrother

1 augusti – Drottningskärs Kastell (separat biljett) – 19:30

Anders Wendin, aka Moneybrother, ersätter Cornelia Jakobs för Skärgårdsfestveckans invigningskonsert på Drottningskärs Kastell, Aspö. Det blir en unik, intim och oförglömlig solokonsert i magisk miljö. 

Cornelia Jakobs

2 augusti – Stora Scen (Fri entré) – 19:00

Cornelia Jakobs har vunnit både Sveriges, Europas och världens alla hjärtan. Hennes tidigare utannonserade konsert på Aspö flyttas in till stora scenen på Stortorget och får fri entré! Missa inte när Cornelia och hennes band sätter hela Stortorget i -gungning onsdagen 2 augusti.

Lasse Stefanz

2 augusti – Stora Scen (Fri entré) – 21:00

Karlskrona Skärgårdsfest 2023 invigs onsdagen den 2 augusti med traditionsenligt kroppkakekalas, konferencier och konsert med folkkärt dansband. I år är det digniteterna i Lasse Stefanz som kliver upp på Stora scenen och bjuder på invigningskonsert i två akter! 

Hanna Ferm

5 augusti – Stora Scen (fri entré) – 18:00

Om man ännu inte fallit pladask för Hanna Ferm så är det dags nu. En fantastisk röst och självhäftande popproduktioner som för tankarna till storheter som Robyn, Agnes och Veronica Maggio får alla som kommer i hennes väg på fall. 5 augusti ser vi denna up&coming superstar trollbinda hela Karlskrona Skärgårdsfest!

Greekazo

3 augusti – Stora Scen (fri entré) – 18:00

Med sina genomtänkta och humoristiska bars blev han snabbt en av landets mest spännande nykomlingar inom svensk hiphop. Idag har han cementerat sin position med fler hundra miljoner streams och samarbeten med bl.a 1Cuz och Dree Low i bagaget.

Olivia Lobato

4 augusti – Stora Scen (fri entré) – 18:00

Redan första gången hon satte sig i studion för att skriva själv skrevs hennes stora genombrottslåt “Syrener” som idag streamats över 30 miljoner gånger! Sen dess har släpp som “Jack & Rose”, “En station ifrån” och “Det mesta regnar bort” gjort Olivia Lobato till en av landets just nu mest spännande pop-akter.

Se filmen från förra året